Er du klar over, hvad det er DU har lyst til?
Lær at mærke efter, hvad det er, du har lyst til og brænder for.

Læs med her på bloggen, eller lyt til episoden Hvad vil du gerne i din sommerferie? i podcasten Mærk mere af livet.

Undervejs vil der være små øvelser, der hjælper dig på vej til at finde ud af, hvad det er DU har lyst til og brænder for.

Husk at der ikke findes nogle rigtige eller forkerte svar til øvelserne. Der er kun en måde du skal leve dit liv på, og det er på den måde, som DU synes er det rigtige for dig.

”Der er kun en måde du skal leve dit liv på,
og det er på den måde, som du mener er det rigtige for dig.”

Jeg vil starte med at spørge dig: ”Hvad vil du egentlig gerne i sommerferien?”

Jeg spørger ikke: Hvad skal I i sommerferien? Men jeg spørger:

Hvad vil DU gerne i sommerferien?
Hvad har DU lyst til?
Hvad har DU behov for?

Har du brug for at blive ladet op? Hvis ja, hvad lader dig op?
Har du brug for at blive inspireret? Hvis ja, hvad inspirerer dig?
Eller måske det er noget helt andet du har brug for i din sommerferie?

Måske du tænker: ”Det er da ikke kun er mig, der skal bestemme hvad vi skal i sommerferien”. Jeg er enig, i hvert fald hvis I er flere, der skal afsted sammen.

Men mange gange har vi en tendens til fuldstændig at overhøre, hvad det er vi selv har lyst til. Og det gælder ikke kun sommerferien. Sommerferien her er kun et lille eksempel!

”Mange gange har vi en tendens til fuldstændig at overhøre, hvad det er vi selv har lyst til”

Virker sommerferien for banalt for dig, kan du også tage et andet eksempel:
Hvad har du egentlig lyst til arbejdsmæssigt?
Hvad har du egentlig lyst til at bruge din fritid på?
Hvad er vigtigt for dig?

Prøv at mærke efter.

Det kan være svært at mærke


Var det svært at mærke efter? Hvis ja, bare rolig, det er helt normalt.

Det er nemlig slet ikke så let at mærke. Det er nemt at mærke, når livet gør virkelig ondt, ved sygdom, dødsfald, arbejdsløshed og andre svære situationer i livet, eller når livet gør virkelig godt, som når vores børn tager nogle store skridt i livet, eller når du f.eks er til et guldbryllup.

I dagligdagen, og når du skal finde ud af, hvad det er du gerne vil, er det slet ikke så nemt. Vi er simpelthen ikke opdraget til at mærke efter.

Det er vigtigt at du mærker, hvad du brænder for


Når du skal finde ud af, hvad det er du brænder for, er det vigtigt, at du mærker, hvad du brænder for. Ikke at du tænker, hvad det er du brænder for.

For at du bedre kan forstå hvad jeg mener, vil jeg give dig et eksempel.

Da jeg for ca. 15 år siden tog min NLP business practitioner, blev jeg spurgt om, hvorfor det var jeg gerne ville have børn?

Jeg svarede – til min store overraskelse: ”Det er for at reproducere mig selv – os mennesker”. Det var ikke noget med at børn er søde og nuttede, det kunne være dejligt at være mor eller hele iscenesættelsen med det. Nej, det var et dybt følt ønske om og behov for at reproducere mig selv.

For dig virker det måske som et lidt mærkeligt eksempel, men for mig, er det et tydeligt eksempel på noget, som kommer dybt indefra.

Jeg håber mit eksempel giver dig en forståelse.

Det er nemlig her jeg gerne vil have dig hen. Det med inderst inde at kunne mærke. Hvad er det du gerne vil, hvad det er du har behov for?

Skal jeg prøve at sætte ord på hvad jeg gerne vil, så er det at hjælpe andre voksne med at skabe den personlige forandring, der skal til, for at de kan komme til at leve det liv, der er det rigtige for dem.

Jeg tror ikke på, at vi er bare sat på jorden for at vokse op i en børnehave eller derhjemme, gå i skole, få et arbejde, komme på ferie en gang imellem for til sidst at blive pensioneret og dø.

Jeg tror på vi alle har noget vi skal med vores liv. Det behøver ikke være noget stort og skelsættende for en hel gruppe af mennesker, et helt land, hele verden. Det kan sagtens være i det små!

“Jeg tror på vi alle har noget vi skal med vores liv.
Alle har noget, der er betydende, at byde ind med.”

Alle har noget, der er betydende, at byde ind med. Alle!

Udfordringen er mange gange bare, at det er så pokkers svært at finde ud af, hvad er det man gerne vil.

Og det er især svært, hvis man kun er vant til at være i sit hoved, som mange af os jo er.

En længere proces


At finde ud af, hvad det lige præcis er DU brænder for, er en længere proces.

De færreste er født med en klar vision om: “Det her brænder jeg for, det her ved jeg, at jeg skal…

For mig har det været en mangeårig opdagelse, at finde ud hvad der er er min indre ild. Over 20 år er jeg gået fra at være hardcore dataingeniør, til at hjælpe andre med deres personlige udvikling. Men det er helt klart andre menneskers ”potentiale” der er, og altid har været den røde tråd hele vejen igennem mit liv.

Og det er slet ikke sikkert jeg er færdig med min opdagelse. Men det føles godt. Med den her podcast ”Mærk mere af livet” og med mine qigong forløb med klienter, mærker jeg, at det er noget jeg virkelig brænder for.

Udtrykket ”hvad brænder du for”, synes jeg kan være lidt floskelagtigt. Men brugt rigtigt, er det jo den indre ild, den indre flamme.

Så hvad brænder du for? Hvad er det, du inderst inde kan mærke, er det rigtige for dig at bruge dit liv på?

Det er et sted inde i dig. Jeg tror ikke man kan sige det sidder et bestemt sted. Det er bare i kroppen – i dig.

En øvelse i at mærke – helt nede på jorden


Hvad nu hvis, du ikke er en “mærke type” – hvad gør du så?

Jeg vil foreslå, at du øver dig i det små.

Øv dig ved f.eks. at være alene i flere timer, lad os sige 3-4 timer

 • Du kan f.eks. gå en tur i skoven eller på stranden. Hold gerne pauser undervejs. Du skal ikke løbe, det er ikke et maraton og der er ikke noget du skal løbe fra. Nærmere modsat. Bare gå stille og roligt, i det tempo der passer dig, og med de pauser du har brug for.
 • Eller er du alene hjemme kan du også bare sætte dig i sofaen og kigge ud af vinduet. Tulle lidt rundt. Du skal ikke starte vaskemaskinen, tørre støv eller læse mail på telefonen. At se TV, skal du selvfølgelig heller ikke, det kan godt være du slapper af, men du fjerner fokus fra dig selv – og det er ikke meningen. Du skal lave ingenting.

Undervejs, så prøv en gang imellem at mærke hvordan der er i kroppen. Nyd der hvor du er, om du er hjemme, på stranden eller i skoven og nyd dit eget selskab. Mærk dine fødder, arme, ben, ryg, mave, bryst og hele kroppen. Det er ikke en meditation eller kropsskanning, som sådan: Du skal simpelthen bare prøve at mærke.

Tag det som det er. Nogle timer, hvor dit fokus udelukkende er på dig selv og evt. den natur du går i, og hvor du prøver at mærke din krop.

Fra klienter ved jeg det kan være svært at mærke kroppen.
Man er vant til at det hele foregår i hovedet.”

Fra klienter ved jeg det kan være svært at mærke kroppen. Man er vant til at det hele foregår i hovedet. Og det er ikke ualmindelig at der er modstand imod det. Man er uvant med at mærke noget eller man synes det er lidt småtosset, det her med at mærke!

Er det ok for dig, kan du I dine alene timer (på din tur eller derhjemme), stille dig selv spørgsmålene:

 • Hvad er vigtigt for mig?
 • Hvad tror jeg på?
 • Hvad vil jeg gerne huskes for?

Test hvordan du lever dit liv – øvelse


Jeg kunne godt tænke mig at lave endnu en øvelse med dig, så du kan blive bevidst om, hvordan du lever dit liv lige nu.

Prøv at stille dig selv de her 3 spørgsmål:

 • Det jeg gør lige nu og her – giver det mening for mig?
 • Det jeg gør lige nu og her – betyder det noget?
 • Det jeg gør lige nu og her – gør det mig glad, får jeg energi af det?

Prøv at stille dig de 3 nævnte spørgsmål på forskellige tidspunkter i løbet af din dag.

Hvis du lavede et lille måden-jeg-lever-mit-liv på “barometer” med en skala fra 1 til 10, hvor 1= skidt måde at leve på og 10 = god måde at leve på. Hvordan ville dit “barometer” så stå i de forskellige situationer?

Du kan jo selv lave et sådant “barometer”, hvis du har lyst – eller hente et her (PDF) – lige til at printe.

Ved at blive opmærksom på hvordan du lever dit liv lige nu, bliver du også opmærksom på, om du lever dit liv rigtigt, eller om der er noget du ønsker ændret.

Du finder ud af:

 • Hvad der giver mening for dig, og hvad der ikke giver mening.
 • Hvad der er vigtigt for dig, og hvad der ikke er vigtigt.
 • Hvad der giver dig energi, og hvad der ikke giver dig energi.

Når du arbejder med de her ting, så prøv at lade være med at være alt for meget i dine tanker, prøv at se om du ikke også kan være i din krop.

Min podcast hedder også Mærk mere af livet – den hedder ikke tænk mere af livet eller tænk mere om livet. Nej Mærk 🙂

Jeg håber du vil begynde at mærke dit liv – hvis du ikke allerede gør det. Og er dit liv ikke, som du synes det skal være. Så tag ansvar for det, og gør noget ved det. Du kan godt, du har faktisk muligheden.

Kunne du lide indlægget? Del det gerne med andre 🙂 :

Ved at fortsætte med at bruge denne side, accepterer du brugen af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på dette website er sat til at "tillade cookies" for at give dig den bedste oplevelse på siden som muligt. Hvis du fortsat bruger denne side uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker "Accepter" nedenfor, indvilliger du i dette.

Luk