Mærk mere af livet
– en podcast af Marianne Køpke

 

Læs om og hør alle episoderne i podcasten ‘Mærk mere af livet’. På siden finder du også hjælp til, hvordan du hører podcasts på f.eks din mobil.

 

I podcasten får du inspiration og værktøjer til at leve et liv, der er mere dig.

Korte episoder med små øvelser og reflekterende spørgsmål.

Længere episoder med inspirerende gæster, der har noget på hjertet.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så kontakt mig endelig!

Kærlig hilsen
Marianne Køpke

Lyt til og abonnér på podcasten

Støt podcasten

Alle episoder

#31: Min hemmelighed er at jeg aldrig tillader mig selv at gå i stå – med Janne Wind

I episoden fortæller Janne om sit drive, hvordan hun får energien til at gøre alt det hun gør. Vi taler om spiritualitet, en masse om musikoplevelser og meget mere.

Janne giver ud af sine mange erfaringer. Tilsidst taler vi om nytårsretreat, og hvad vi hver især har gjort i vores nytår.

 

#30: Lev dit bedste liv

I episoden fortæller jeg, hvordan jeg oplevede at vi kunne ændre vores vaner, vores tanker, vores selvforståelse og dermed vores liv og hvordan min mor blev mit spark til at gå efter mit bedste liv.

En insisterende sætning blev ved med at komme frem:

Der MÅ VÆRE en anden måde at leve på. Det ER der!

 

#29: Få et 2020 – med mere dig

Hvad skal der ske i dit 2020? Hvad betyder noget for dig? Hvad gør dig glad? Er der nogle beslutninger der skal tages, for at du kan opnå dine mål for 2020.

Hør podcasten og hent PDF med alle spørgsmålene, så kan du selv arbejde videre med hvordan du ønsker dit 2020 skal være. God fornøjelse

#28: Min begravelse skal være en fest – med Birgitte Due Jensen

Vi taler om det at dø. Hvordan vi som pårørende kan hjælpe den døende og hvordan vi selv kan forberede os på vores egen død.

Vi taler om et emne, som er en naturlig del af livet, men som mange har det rigtig svært med. Mød Birgitte, som professionelt arbejder med døende, og bliv meget mere klog på den sidste tid af livet.

#27: Vi har sorgen, fordi vi har kærligheden

Podcasten handler om spontan abort og sorgen som følge deraf.

15-20 % af alle graviditeter, hvor kvinden er klar over, at hun er gravid, ender med en spontan abort. Det er naturligt og også OK.
Problemet er, at der ikke blive talt om og taget hånd om sorgen.

Jeg fortæller hvordan jeg har arbejdet med min sorg.

#26: Om at miste sit barn – med Trine Geltzer Dinesen

Trine mistede sin næsten 8 mdr. gamle datter Emily under en ferie på Tenerife. Trine fortæller hvordan datteren fik meningitis, døde på sygehuset, og familien måtte flyve hjem med en tom barnevogn.

Bagefter taler vi bl.a om sorgen, hvordan hun kom igennem den, og hvordan vi andre kan hjælpe en person i sorg. Hør en smuk og lærerig fortælling om at miste.

#25: Se muligheder i stedet for begrænsninger – med Søren Petersen fra Gjøl

Søren Petersen er ildsjæl uden lige og en ufattelig rar person. Han bor på Gjøl, og bruger rigtig meget af hans fritid på at få tingene til at lykkedes. For Søren er der altid muligheder, altid en løsning.

Hør en mand med hjertet på det rette sted. 

#24: Familie, rummelighed og livskvalitet – med Kristian Skjødt

Kristian Skjødt, direktør for den familieejede- og drevet virksomhed Feriecenter Slettestrand fortæller om, hvor fedt det er at kunne møde på arbejde og være sammen med dem du holder allermest af, lave det man har lyst til og synes er meningsfyldt.

Vi kommer bl.a. omkring: aktivt at tilvælge familien, passion, rummelighed, livskvalitet, fællesskab og at alle er gode til et eller andet. 

#23: De 10 vigtigste ting jeg har lært det sidste år

I episoden deler jeg de 10 vigtigste ting, jeg har lært det sidste år. Ting som er vigtige for at komme til at leve det liv, der er det rigtige for os hver især. For at vi kan mestre livet på en god måde, så det bliver meningsfyldt og i overensstemmelse med vores værdier og det vi hver især ønsker og tror på.

Det er noget, du skal nu, og ikke når du engang nærmer dig slutningen på livet og indser – hey det var ikke det liv jeg ville have levet…

#22: Alting løser sig – med Gitte Holtze

Gitte er 45 år og journalist. I 2017 stod hun i en mørk del af hendes liv. For at bygge sig selv op, havde hun en fornemmelse for, at hun var nød til at gøre noget, som hun ikke var sikker på, at hun kunne. Derfor valgte hun at gå Pacific Crest Trail – en 4265 km lang vandretur på kanten.

Hendes mål var ikke at nå Canada. Hendes mål var at NÅ SIG SELV. Hør hende fortælle om sine oplevelser på turen, og om alt det hun lærte på sin vej.

#21: Ta’ ansvaret for dit arbejdsliv tilbage

Skal vi undgå stress, undgå manglende arbejdsglæde, og have mere mening ind i arbejdslivet, skal vi ikke bare give “dårlig ledelse” skylden. Vi skal tage ansvaret for vores eget arbejdsliv tilbage.

Hør en anden vinkel end den sædvanlige, og få gode tips til dit arbejdsliv.

#20: Indsigt i ens eget liv – med Vildmarks-Jon

Hør Jon – vinderen af sæson 1 af Alene i vildmarken – fortælle om hvad han personligt har fået ud af at være alene i vildmarken 45 dage.

Hør med og bliv inspireret til hvad naturen og det at være alene i en længere periode kan give én af masser indsigt i ens eget liv. Det handler om relationer, tid, prioriteringer, at mærke hvad man gerne vil – og meget mere!

#18: Se og kom væk – af hensyn til dig selv

I dag er det min historie. Om at have en samarbejdspartner med narcissistiske / psykopatiske træk. Om frygt, tvivl, frustration, beskyldning, men også om lettelse, nye døre, og om hvordan jeg først bagefter har kunnet se det hele.

Lyt til historien. Jeg håber den vil kunne være med til inspirere andre. Tak.

#17: Om nærdødsoplevelse, livskvalitet og om at se muligheder – med Johnny Sort- Del 2

 I dette afsnit taler vi om Johnnys nærdødsoplevelse, om man skal leve livet, mens man har det, men også at der ikke er noget at være mange for når den dag kommer.

Vi taler om livskvalitet, og om at se det liv man kan leve, selvom man er begrænset.

#16: Vi kan meget mere end vi tror – med Johnny Sort – Del 1

Som 18-årig mistede Johnny sin højre arm i en togulykke, og som 30-årig blev han fejlopereret og vågnede op til et smertehelvede (som han stadig lever i)

Men Johnny giver ikke op. Man kan altid prøve. Johnny er en fighter og ildsjæl, og gør gerne en forskel for andre. Johnny indstilling: ”Hvis nu jeg er død i morgen, hvorfor så ikke leve i dag – på et eller andet tidspunkt er det i morgen.”

#15: Hvad er lykken for dig? – med Mette Odderskov

Jeg har inviteret Mette Odderskov ind til en snak om LYKKE.

Hvad er LYKKEN for den enkelte dansker? For dig, Mette og mig…
Og hvad er LYKKE egentlig for en størrelse?

Mette er forfatter til bogen ”LYKKEN ER – 500 danskere fortæller om lykke gennem livet”.

#14: Få et 2019 – med mere dig!

En slags “Nytårskur”, hvor fokus er på, hvad der har betydning, og på hvad 2019 skal indeholde, hvis dit hjerte, får lov til at bestemme.

Hør med her. Og få masser af inspiration til dit 2019 – med mere dig! – med mere hjerte!

Du har også mulighed for at hente et arbejdshæfte (PDF)

#13: Fri for stress efter 4000 km vandring. Samtale med Jannik

Jannik fortæller åbenhjertet og meget inspirerende om hans forløb. Fra da han for et år siden gik fuldstændig ned med stress, depression og tilfælde af angst, og til han i dag efter 4000 km vandring er tilbage rask og meget klogere på sig selv.

Hør med. Hans historie er guld værd at lytte til.

#12: Vi kæmper hårdt, for at være en del af fællesskabet

Vi maler et skønmaleri, og vi tror vi skal præstere og tonser derudaf.

Måske det hele var lidt nemmere, hvis vi mere ærlige om vores liv, og tog et valg om at få det bedste ud af livet, med det liv vi nu engang har.

Jeg tror det er vigtigt, at vi alle sammen har en følelse af at være en del af noget, af et fællesskab. Hør meget mere i podcasten.

#11: Du er god nok. Uanset hvad.

Nogle gange føler man ikke man er god nok, hvis man ikke får succes.
Andre gange føler man ikke, man er god nok, hvis man får succes.
Men du er god nok. Uanset hvad.

Jeg kommer også omkring betinget og ubetinget kærlighed, og om det at lave fejl og lære af dem.

#10: Hvad er din drivkraft?

Hvad motiverer dig til at ændre dit liv?

I denne episode handler det om hvad livet er for en størrelse – sådan helt nede på jorden.

Og så handler den om drivkraft. Den indre drivkraft, der skal til for at vi begynder at ændre væsentlig ting i vores hverdag – i vores liv.

#9: Sådan ændrer du væsentlige ting i dit liv – med små skridt

I denne episode får du et konkret værktøj til, hvordan du selv kan ændre væsentlige ting i din hverdag –  i dit liv.

Måden du gør det på, er ved at tage små skridt ad gangen. Metoden er enkel, overskueligt og kan bruges af alle, som gerne vil have skabt en ændring i deres liv. Små skridt – store ændringer.

#8: Samtale med Helle, som har gennemgået to Dao Yin Gong forløb

I denne episode taler jeg med Helle Lund som har gennemgået 2 Dao Yin Gong forløb. Vi taler om hendes tanker, hendes oplevelser og hvad hun har fået ud af det.

Vi kommer også omkring behovet for personlig udvikling, og omkring hvor vigtigt det er, at vi har kroppen med. Vi taler om vores leveregler, om at glæde sig, nyde livet, nyde nuet – og om at livet er ens eget ansvar.

#7: Gå efter dine drømme!

Episoden handler om at gå efter sine drømme. Ved du, hvad DU drømmer om?

Og når du ved, hvad der er din drøm, skal du så bare gå efter den? Jeg oplever at der ofte er en konflikt mellem det rationelle og drømmen.

I episoden taler jeg også om forskellige typer drømme – “nydelsesdrømme” og de drømme der har med ens livsformål at gøre.

#6: Mor og datter interview – Om alt fra Dao Yin Gong til Podcast

Katrine – min datter – har mikrofonen i denne episode. Hun er blevet inviteret ind til at stille mig lige de spørgsmål hun har lyst til.

Vi kommer til at tale om hvor vigtig podcasten er for mig, og om at gøre en forskel. Og så stiller hun spørgsmål omkring Dao Ying Gong, hvor jeg fortæller hende om, hvordan jeg har brugt det både i forbindelse med podcasten og min mors demens sygdom. Et rigtigt hyggeligt interview!

#5: Derfor lever du ikke det liv, du ønsker dig allermest

Hvordan det kan være, at når der nu er noget vi gerne vil med vores liv, at vi så ikke altid bare gør det? Det handler om forhindringer.

Når der er noget vi gerne vil, er det altså ikke nok bare at finde ud hvordan vi kommer til målet. Er der hindringer på vejen, er vi også nødt til at arbejde med dem. Faktisk er det en genvej at arbejde med dine hindringer.

#4: Hvordan forholder du dig til livet?

Episoden handler om hvordan du får mere livsglæde, ved at forholde dig til hele livscyklussen – altså også det uundgåelige at vi alle skal dø en dag.

Vores frygt for døden holder os nemlig tilbage og forhindrer os i at opnå det vi gerne vil. En anden del er også, at har vi ikke accepteret at vi skal dø, misser vi hvor vigtigt hver eneste dag i livet er.

#3: Hvad vil du egentlig gerne i din sommerferie?

Episoden handler om hvad DU har lyst til? Hvad DU har behov for? Hvad DU brænder for? Og det er ikke kun i sommerferien, det er også i dit arbejdsliv, i din fritid, hele dit liv.

Episoden her handler om at mærke efter hvad det egentlig er du gerne vil?

Hvad er det, du inderst inde kan mærke, er det rigtige for dig.

“Nogle gange har vi det med at komme alt for langt væk fra os selv,
så vi helt glemmer – eller slet ikke kan mærke,
hvad det egentlig er, vi gerne vil med vores liv.”

#2: Det er (aldrig) de andres skyld

Alle kender til det at give andre skylden. Det er chefens skyld. Det er kollegaernes skyld. Det er svigermors skyld. Det er mandens skyld…

Episoden her handler om, hvordan vi bruger skyld til ikke at få den hverdag eller det liv vi ønsker.

Når vi bliver bevidste om, at vi tillægger andre skylden, kan vi kaste skylden over skulderen. Du er tilbage i førerpositionen og kan ændre din hverdag og dit liv.

#1: Ikke at gøre noget har også en konsekvens

Du kender sikkert til, at når du tager beslutninger i dit liv og handler på dem, har det en konsekvens for den retning du tager i dit liv.

Men de færreste af os tænker over, at det IKKE at gøre noget også har en konsekvens for vores liv.

I episoden her giver jeg dig et eksempel fra mit eget liv. Bagefter ser vi på hvordan du former dit liv.

Ved at fortsætte med at bruge denne side, accepterer du brugen af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på dette website er sat til at "tillade cookies" for at give dig den bedste oplevelse på siden som muligt. Hvis du fortsat bruger denne side uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker "Accepter" nedenfor, indvilliger du i dette.

Luk